Teppo Pihlajamäki logo
Elämäni
Esittely 
Valokuvia 
Kirjoituksia 
Linkkejä 
Yhteystiedot 
Verkkosivuni
Nettitemppu 
Hauvapeli 
Iskulauseita 
Shakkikello 
Taidegalleria 
Haikueditori 
Etsi viisi virhettä 

Taidegalleria

Nämä kaksi kuvaa olen tehnyt Pixels3D-ohjelmalla, joka on eräs Macintoshin 3D-mallintaja. Versio 3.6.4, jota käytän, on ilmainen! Kuvista saa klikkaamalla suuremman version.

Lumiukko yksin jääkentällä
Huivin hapsut sain kätevästi tehtyä läpinäkyvyyskartan avulla. Huomaa kuinka pää kiinnittyy vartaloon saumattomasti, tämä oli helppo toteuttaa käyttämälläni ohjelmalla. Lumen likaisuuden tein mustavalkoisella pilveä jäljittelevällä fraktaalilla.

Presidenttiehdokkaiden kuvat ilmapalloissa. Etualalla tikkapelin tikkoja.
Tämän kuvamanipulaation presidenttiehdokkaista tein nelosen Valvomo-ohjelmassa olleeseen kilpailuun. Minun ratkaisuni poikkesi muista, koska otin mukaan kaikki ehdokkaat. En myöskään manipuloinut valmiita kuvia, vaan tuotin 3D-ohjelmassa oman taustani, johon upotin ehdokkaiden kasvot.

Halusin kuvata kuinka ihmiset valitsevat ehdokkaansa muilla kuin järkisyillä.

Tietokoneen ruutu, kun mallinnusohjelma on päällä.
Pixels3D-mallinnusohjelma on käyttöliittymältään hieman tekninen. Asioita saadaan aikaan säätämällä numeroarvoja, ja lopputuloksen näkee vasta pitkän prosessin lopuksi. Toisaalta ohjelma on melko kyvykäs, sillä on mahdollista tuottaa monenlaisia efektejä ja hyvin aidon näköisiä kuvia. Viimeksi olen tehnyt kokeiluja ns. hollywoodilaisella kolmen pisteen valaistusjärjestelmällä.

Muita tekemiäni 3D-kuvia tällä saitilla ovat valokuvan kehykset esittelysivulla, koirankeksit hauvapelissä sekä melkein koko vanha fantasiaetusivuni. Lisäksi kaikilla sivuilla esiintyvät Teppo Pihlajamäki-logo, kultainen kuula linkkien edessä ja nuoli sivun pohjalla ovat 3D-mallinnuksia. Painoindeksi-sivun naiset ja iskulauseiden henkilöt ovat myös 3D-mallinnuksia, mutta tehty eri ohjelmalla, Poser 3:lla, jonka senkin sai ilmaiseksi lehden kansirompulta.

Ex librikseni.
Ex librikseni. Kuva esittää minua, taustalla on pleikkarin tanssimatto. Kuva on käsitelty Photoshopin stamp-filtterillä ja olen printannut näitä valmiille tarra-arkeille, joita saa kirjakaupoista.


YouTube-videoitani:

Pokerin peluuta
televisiossa.

Korttipakan
sekoittaminen
yhdellä kädellä.

Hamsterille
askartelemani lelu.