Teppo Pihlajamäki logo
Elämäni
Esittely 
Valokuvia 
Kirjoituksia 
Linkkejä 
Yhteystiedot 
Verkkosivuni
Nettitemppu 
Hauvapeli 
Iskulauseita 
Shakkikello 
Taidegalleria 
Haikueditori 
Etsi viisi virhettä 

Yhteystiedot

Minuun voi ottaa sähköpostitse yhteyttä kaikenlaisissa asioissa. Osoite on alla kuvana, jotta välttyisin roskapostilta.


Käytä alla olevaa lomaketta esimerkiksi, jos olet kirjaston yleispäätteellä.

En näe nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi, jos et kirjoita myös niitä.

Viesti:

Muistithan liittää nimesi ja sähköpostiosoitteesi.


Kuinka välttyä spammilta eli roskapostilta

Tällä sivulla on sähköpostiosoitteeni kuvana eikä tekstinä. Spammaajat käyttävät nimittäin ohjelmia, jotka käyvät systemaattisesti läpi verkkosivuja etsien niiltä sähköpostiosoitteita. Jos laittaisin osoitteeni sivulle sellaisenaan, alkaisin pian saada ei-toivottua postia. On myös olemassa ohjelmia, jotka osaavat hakea tekstejä kuvista, joten olen hiukan väännellyt ja käännellyt tuota kuvaa vaikeuttaakseni näiden ohjelmien tehtävää. Toivottavasti osoite on kuitenkin vielä ihmisten luettavissa. älä laita minun tai omaa sähköpostiosoitettasi millekään verkkosivulle! Sen sijaan saat kyllä mielelläsi laittaa linkin, joka johtaa verkkosivuilleni.

Saatat saada sähköpostin palvelusta osoitteessa www.someonelikesyou.com. Sinulle kerrotaan, että joku on ilmoittanut pitävänsä sinusta, mutta ei kehtaa sanoa sitä suoraan. Niinpä sinun pitäisi mennä heidän sivustolleen, rekisteräityä ja ilmoittaa niiden henkiläiden sähköpostiosoitteet, joista pidät. Jos kaksi henkilää on ilmoittanut toinen toistensa osoitteet, palvelu sitten ilmoittaa tästä molemmille. Kyseessä on huijaus, jolla kerätään sähköpostiosoitteita roskapostia varten, ja tarkistetaan ovatko osoitteet käytässä. Osoitteiden kerääjät voivat myydä tällaiset tarkistetut osoitteet kalliimmalla hinnalla. Ystäväsi ei kiitä sinua, kun alkaa saada roskapostia...

Verkossa on palveluita, joilla voi lähettää virtuaalisia postikortteja ystävilleen. Palvelussa voi valita kuvan ja kirjoittaa tervehdysviestin. Jos palvelu kysyy ystäväsi sähköpostiosoitetta ilmoittaakseen tälle mistä tervehdys on katsottavissa, kyseessä on vain keino kerätä sähköpostiosoitteita! Jotkin vastaavat palvelut saattavat olla rehellisiäkin, mutta ole tarkkana.

Yleensäkään älä anna minun osoitettani millekään verkkopalvelulle. Jos annat oman osoitteesi, harkitse tarkkaan luotatko ko. palveluun. Voit hankkia jokaista eri palvelua varten eri osoitteen. Jos johonkin osoitteeseen alkaa tulla roskapostia, tiedät kuka osoitteesi myi. Useiden osoitteiden lukeminen on kylläkin aika hankalaa. Jos joku palvelu osoittautuu aikaa myöden luotettavaksi, voit ehkä antaa heille pääosoitteesi. Helpompaa on, jos hankit oman domainin, tai sähköpostin palvelusta, joka sallii useita aliaksia. Näin voit tarkistaa postisi useista osoitteista kerralla, ja jos johonkin alkaa tulla roskapostia, ohjaat siihen tulevat suoraan roskikseen.

Jos sähköpostiohjelmasi sallii HTML-viestit, viestin joukossa saattaa olla kuvia, jotka haetaan joltain serveriltä viestin lukemisen tai lataamisen yhteydessä. Tällin serveri saa tiedon siitä, että kyseinen sähköpostiosoite on käytässä. Tutki sähköpostiohjelmasi asetuksista voisiko siitä säätää HTML pois päältä.

Saatat saada sähköpostin, jossa luvataan ilmaisia salasanoja mielenkiintoisille verkkosivustoille, kunhan vain vastaat viestiin tai lähetät sähköpostiosoitteesi. älä tee sitä! Kyseessä on vain keino tarkistaa onko osoitteesi käytässä.

Saatat saada sähköpostin, jossa joku tuntematon kuvailee itsensä kauniiksi naiseksi tai komeaksi mieheksi, joka poistaa vanhoja sähköpostiosoitteita tietokoneeltaan. Hän muka ei ole varma kuka sinä olet, ja pyytää sinua käymään katsomassa hänen valokuviaan jollain verkkosivulla, jotta muistaisit kuka hän on. älä tee sitä! Verkko-osoite on eri jokaista lähetettyä sähköpostia kohti, joten kun käyt sivulla, kepulimiehet saavat tietää, että sähköpostiosoitteesi on käytässä.

Roskapostin lopussa saatetaan kertoa tavasta, jolla voi poistaa osoitteensa ko. yrityksen listoilta. Pitää esimerkiksi vastata viestiin jollain erityisellä tavalla, tai mennä jollekin sivulle ja kirjoittaa poistettava osoite tekstikenttään. Kuten jo arvasitkin, kyseessä on vain tapa varmentaa, että kyseinen osoite on käytässä. Alat saada entistä enemmän roskapostia.

Jos osoitteesi on jo joutunut vääriin käsiin, et voi tehdä paljoakaan. Spammaaminen on Suomessa laitonta, ja uusi eu-direktiivi vaatii myös muita eu-maita ottamaan vastaavan lain käyttään, mutta useimmat spammaajat toimivat kaukomaissa, joten heidän saaminen vastuuseen on vaikeaa. Jotkin ohjelmat osaavat tutkia postiasi ja suodattaa niistä spammit pois, mutta joudut silti käymään suodatetut viestit läpi, sillä joskus nämä ohjelmat tekevät virheitä.


YouTube-videoitani:

Pokerin peluuta
televisiossa.

Korttipakan
sekoittaminen
yhdellä kädellä.

Hamsterille
askartelemani lelu.