Harrastuksia
Kaikenlaista on tullut kokeiltua ainakin vähän. Tässä joitain ajatuksia ja muistelmia eri aktiviteeteista.
Pokeri
Rahaa tuli, tosin pelattiin pienillä panoksilla. Porukkakaan ei enää ole koossa. Helsingin kasinon pokeriturnauksia on tullut kokeiltua.
Ravit
Kehitteillä systeemi, joka käyttää tekoälyä yhdistettynä ammattimaisten uhkapelaajien tavanomaisiin matemaattisiin menetelmiin.
Shakki, otello
Ns. täydellisen tiedon pelit, joissa koko pelitilanne on näkyvissä, mutta täytyy ajatella siirtoja eteenpäin, eivät sovi minulle. Otellossa pärjään hiukan, mutta en siinäkään laske siirtoja eteenpäin, vaan katson kokonaistilanteesta tuttuja kuvioita.
Taikatemput, korttihuijaus, käytännön pilat, suuret huijaukset
Kaikkien pitäisi tietää joitain perusasioita ihmisten huijaamisesta. Katsoithan korttitemppuni.
Sokkotreffit
On hauskaa viettää ilta jonkun aivan satunnaisen tytön kanssa, vaikka ei olisi mitään yhteistä hänen kanssa. Siinähän avartaa maailmankuvaansa kuin matkailussa ikään, kun vaihtaa ajatuksia.
Ruuanlaitto
Bravuureita ovat gazpacho ja sushi, mutta kaikki onnistuu.
Oluen paneminen
On siitä ihan juotavaa tullut, mutta tulevaisuudessa toivottavasti onnistun tekemään oikein hyvää, kun olen kuullut pari niksiä.
Luonto, akvaario, hamsterit, Patrik-koira
Piraija-akvaario olisi eri vänkä.
Kalastus
Lopetin siinä vaiheessa, kun kaloilla ollut enää mitään mahdollisuuksia minua vastaan.
Puutarhanhoito
Herneitä, mansikoita, lanttuja, nauriita, mustia viinimarjoja... Rönsylilja muuten poistaa suuren osan huoneilman epäpuhtauksista (Esim. 86% formaldehydistä vuorokaudessa Nasan tutkimuksen mukaan) ja on yksi helpoimpia huonekasveja kasvattaa. Tosin minä olen tappanut niitä jo neljä kappaletta.
Espanjan kieli ja kulttuuri
Lämpöä, valoa, alhaiset verot, alhaiset hinnat, joviaali elämäntyyli, aamulla uimarannalle ja illalla parin tunnin ajomatkan päähän vuoristoon laskettelemaan. Mitä me täällä vielä odotetaan?
Japanin kieli ja kulttuuri
Urheilulajeja, ruokaa, elokuvia, animea. Kieltäkin olen opiskellut, mutta sille pitäisi altistua jossain, jotta sitä oppisi. No ainakin syön popcornit puikoilla.
Osakesäästäminen
Osakesäästäminen voi siis olla tavallisen duunarinkin harrastus. Strategiani on "osta ja unohda".
Lukeminen
Enimmäkseen Scifiä ja huumoria. Luen paljon elämäkertoja tai muuten tositapahtumiin perustuvia kirjoja, koska niistä voi oppia kuinka maailma oikeasti toimii. Minulla on esimerkiksi näiden henkilöiden elämästä kertovia kirjoja:
- Nobelin palkinnon voittanut fyysikko Richard Feynman
- huijari Frank W. Abagnale
- Volvon johtaja Pehr Gyllenhammar
- naisten huijari "kreivi" Lindgren
- Fordin ja Chryslerin johtaja Lee Iacocca
- ohjaaja-käsikirjoittaja Quentin Tarantino
- soturifilosofi Ksenofon muinaisesta Kreikasta
- Vatikaanissa toiminut suomalainen sisar Benedicta Idefelt
- renessanssikauden taiteilija Benvenuto Cellini
- KGB-kiho Oleg Gordievsky
- Casanova
- Soichiro Honda
- presidentin linnanvouti Arimo Raeste
- Applen johtaja John Sculley
- Paavo Nurmi
- Linux-kernelin luoja Linus Torvalds
Kirjoittaminen
Scifinovellit ja muutakin. Pari juttua julkaistu lehdessä ja yksi Ylen ykkösessä Radioteatterin esittämänä. Kirjoitan mieluummin kässäreitä kuin proosaa, koska minusta suomen kielen pilkkusäännöt on väärin laadittu.
Elokuvat
Lippuluukun täti kysyi olenko varmasti oikeassa paikassa, kun menin nahkarotsissani katsomaan lastenelokuvaa.
Sarjakuvat
Järjestölehdissä on jotain julkaistu, käsikirjoitukset kyllä enemmän minun alaa. Kokoelmissa on pino sellaisiakin lehtiä, joiden arvo on monikymmenkertaistunut sen jälkeen kun ostin ne.
Musiikki
Pianonsoitto ei ole ikinä ollut oikea harrastukseni, vaikka sukulaistädit mitä luulisivat. Artisteista Sade on pitkäaikainen suosikkini. MusiikkiCD-levyjä minulla on vain muutama kymmenen. Kolme on Gloria Estefania siksi että niistä voi opiskella espanjan kieltä.
DX-kuuntelu
Myin jo radioni (Grundig Satellit 1400 Professional). Aika moni radioharrastaja on siirtynyt tietokonepuolelle. He olivat jonkinlaisia esinörttejä ennen kuin nörtit oli keksitty.
ATK
Koneinani on Mac Mini ja MacBook Air. Sitä ennen oli iBook G4, 640 megan muistilla ja bluetoothilla. Sitä ennen oli oli PowerMac 5400, 80 megan muistilla. No saahan sitä sitten hankittua lisää, sanoivat töissä... (tämä siis aikana, jolloin koneissa yleensä oli 16 tai 32 megaa). Viime aikoina olen opetellut 3D-mallinnusta; muutama esimerkkityö.
Miksi käytän Maccia, enkä Linuxia, joka on se toinen varteenotettava vaihtoehto? Molemmissa käyttöjärjestelmissä on heikkoja piirteitä, joista en pidä. Ero on siinä, että Linuxissa on mahtava sisusta, jonka päälle on rakennettu tutiseva päällikerros. Macissa taas sisustassa on ongelmia, mutta käyttäjälle näkyy toimiva pintakerros, ja se on oleellista. Kunnossa olevan sisustan päälle on tietysti helppo tulevaisuudessa rakentaa mitä vain, mutta sitä odotellessa käytän sitä mikä on saatavilla jo nyt. Seuraan tilannetta...
Ohjelmointi
Aina kaikenlaista pientä tekeillä. Yhdestä jutusta sain oikein rahaakin.
Internet
Muistan ajan, jolloin maailmassa oli kolme miljoonaa käyttäjää, olin siis melko varhain liikkeellä.
Hölkkä
Kun yhden kesän ajan jakaa aamuisin lehtiä kolme tuntia kerrostaloalueella juoksemalla rappuja ylös alas niin että silmissä himmenee, ja lisäksi joka toinen päivä juoksee 7-9 kilometriä, niin syksyllä lepopulssi on 41! Tuosta on kyllä jo aikaa.
Judo, aikido, potkunyrkkeily
Vaihtelevan määrän kutakin. Myös krav magaa ja tai-chitä olen pikkuisen kokeillut viikonloppukurssilla. Garotit, tetsubishit ja bokkenit ovat kivoja.
Korkeushyppy
Naapurin Tommilla oli telineet, joten siinähän sitten kesät pompittiin. Koulun liikuntatunneilla ei muuten koskaan opeteta tai harjoitella mitään, vaan aina heti kilpaillaan. Huomasin että urheilussakin tarvitaan päätä, kun kirjasta floppaustyylin opettelemalla ennätykseni parani hetkessä 25cm ja myöhemmin lisää.
Rullaluistelu
Nuorena toivoi, että olis koko reitti kotoa koululle jäässä, niin vois luistella sinne (joskus se melkein oli). Nyt sellainen onnistuu kesällä!
Melonta
Toistaiseksi vain uimahallissa talvikurssilla.
Uinti
Opin meidän luokalta viimeisenä uimaan, mutta puolen vuoden kuluttua olinkin jo nopein 25 metrin vapaauinnissa. Sukeltamaankin olen joskus onnistunut yli 50 metriä. Meidän porukka oli uimarannalla keväällä aina ensimmäisenä ja syksyllä viimeisenä.
Jos joku nyt luulee,
että olen joku Elmo, niin tosiasiassa minulla oli koulussa aina keskinkertainen arvosana liikunnassa, koska jalkapallo ja jääkiekko eivät kiinnostaneet minua. Mutta olenpahan löytänyt omat lajini joista tykkään.
Lumilautailu
Kun näkis vaan... No kävin minä yhdellä viikonloppukurssilla, mutta enimmäkseen tulin perse edellä alas ne mäet.
Verenluovutus
Se on mun extreme-laji.
Veneily
Rannikkolaivurin titteli on, purjehdusta tarkoitus opetella. Kuinka harva teistäkin oikein tietää, että purjeveneiden Mercedes-Benziä, Swania, tehdään Suomessa? Nauticatin kuitenkin itselleni valitsisin. Olenkin eräänlainen Nauticat-fani. Tai laajemmin sanottuna Suomessa tehtyjen laatutuotteiden salainen ihailija. Kerran sain syntymäpäivälahjaksi kiertokäynnin Siltalan veistämälle.
Postimerkkeily
En ymmärrä mikä ikinä sai minut innostumaan tästä... Nyt kuitenkin säästän kaikki kansalliset eurokolikot.
Espanjalaisten punaviinien keräily
Kokoelma lähinnä hupenee.
Videopelit
Minun tunnukseni "POP" oli pitkään Virtua cop 2:n ennätyslistan ykkössijalla Turun Pelikaanissa. Kuka hitto on TKT?? Ostan konsolin sitten, kun jollekin julkaistaan Descent ja sitä voi pelata verkossa muita vastaan.
Maapallon ulkopuolisen älykkyyden etsiminen
Näytönsäästäjäni murskasi Internetin kautta imuroitua radioteleskooppidataa. Katsokaa SETI:n kotisivu, jos haluatte mukaan.
Megazone
Kävin kerran kokeilemassa ja jäin koukkuun, mutta seuraavana päivänä se muutti pois Turusta. Vaan nyt se on tullut takaisin. Voitteko kuvitella miltä tuntuu kun lasertähtäimen punainen valopiste vaeltelee vastapelaajan takaraivolla? Tai kun hän ei ymmärrä mistä osuma tuli, koska itse olet jo kadonnut varjoihin? Hehee!
Kohtuulliset paheet tupakinpolttoa lukuun ottamatta
Eikä tässä vielä kaikki...
|