Teppo Pihlajamäki logo
Esittely 
Kirjoituksia 
Valokuvia 
Haikueditori 
Taidegalleria 
Hauvapeli 
Videoita 
Näyttelytila 
Linkkejä 
Yhteystiedot 

Haikueditorin käyttöohje

-----

Editori toimii näin:
1) Kirjoita runosi ylempään tekstikenttään. Jaa itse yhdyssanat osiinsa tavuviivoilla.
2) Paina "Onko se haiku?"-nappia.
3) Katso tulos alemmasta tekstikentästä.

- Tällaisten ranskalaisten viivojen ja ajatusviivojen käyttö sekoittaa tavulaskurin - siispä älä käytä niitä.

Yhdyssanat voivat sattumalta tavuttua oikein, mutta eivät välttämättä. Tietokoneohjelmalla ei ole keinoa tietää missä sanojen raja kulkee, jos sillä ei ole luetteloa kaikista yhdyssanoista. Sellaisen laatiminen olisi liian vaikeaa, mutta onneksi voit itse jakaa yhdyssanan osiinsa, ja ohjelma ymmärtää olla muuttamatta valitsemaasi tavutusta. Jaa myös sanat kuten demo-kratia, jotka ovat yhdyssanoja vain alkuperäiskielessä.

Eikö Haikueditori toimi näilläkään ohjeilla? Editori vaatii ehdottomasti, että selaimesi tukee Javascriptiä ja että skriptien ajaminen on sallittu selaimesi asetuksissa. ääkköset eivät toimi ainakaan IE 4 Mac selaimessa, mihin minulla ei ole muuta neuvoa, kuin että päivitä selain.

Haluatko kirjoittaa runojasi ilman, että haikueditori täytyy joka kerta hakea Internetistä? Joissain uudemmissa selaimissa on toiminto, jolla sivun voi tallentaa kuvineen ja skripteineen kovalevylle. Selaimesta hieman riippuen, valitse File-valikosta "Save As..", ja sitten formaatiksi "Web archive" ponnahdusvalikosta.