Teppo Pihlajamäki logo
Elämäni
Esittely 
Valokuvia 
Kirjoituksia 
Linkkejä 
Yhteystiedot 
Verkkosivuni
Nettitemppu 
Hauvapeli 
Iskulauseita 
Shakkikello 
Taidegalleria 
Haikueditori 
Etsi viisi virhettä 

Haikueditorin käyttöohje

-----

Editori toimii näin:
1) Kirjoita runosi ylempään tekstikenttään. Jaa itse yhdyssanat osiinsa tavuviivoilla.
2) Paina "Onko se haiku?"-nappia.
3) Katso tulos alemmasta tekstikentästä.

- Tällaisten ranskalaisten viivojen ja ajatusviivojen käyttö sekoittaa tavulaskurin - siispä älä käytä niitä.

Yhdyssanat voivat sattumalta tavuttua oikein, mutta eivät välttämättä. Tietokoneohjelmalla ei ole keinoa tietää missä sanojen raja kulkee, jos sillä ei ole luetteloa kaikista yhdyssanoista. Sellaisen laatiminen olisi liian vaikeaa, mutta onneksi voit itse jakaa yhdyssanan osiinsa, ja ohjelma ymmärtää olla muuttamatta valitsemaasi tavutusta. Jaa myös sanat kuten demo-kratia, jotka ovat yhdyssanoja vain alkuperäiskielessä.

Eikö Haikueditori toimi näilläkään ohjeilla? Editori vaatii ehdottomasti, että selaimesi tukee Javascriptiä ja että skriptien ajaminen on sallittu selaimesi asetuksissa. ääkköset eivät toimi ainakaan IE 4 Mac selaimessa, mihin minulla ei ole muuta neuvoa, kuin että päivitä selain.

Haluatko kirjoittaa runojasi ilman, että haikueditori täytyy joka kerta hakea Internetistä? Joissain uudemmissa selaimissa on toiminto, jolla sivun voi tallentaa kuvineen ja skripteineen kovalevylle. Selaimesta hieman riippuen, valitse File-valikosta "Save As..", ja sitten formaatiksi "Web archive" ponnahdusvalikosta.


YouTube-videoitani:

Pokerin peluuta
televisiossa.

Korttipakan
sekoittaminen
yhdellä kädellä.

Hamsterille
askartelemani lelu.